Volkswagen ID.7’nin Üretimi Başladı!

Volkswagen ID.7'nin Üretimi Başladı!

Volkswagen ID.7’nin Üretimi Başladı!

Volkswagen, ID.7’nin üretimine Emden fabrikasında resmi olarak başladı. Volkswagen duyurusunda, tamamen elektrikli üst modelin resmi üretim başlangıcını Pazartesi günü “sembolik” olarak kutladığını vurguladı.

ID.7, Volkswagen’in 2023 ile 2026 arasında piyasaya süreceği on yeni elektrikli modelden biri. Marka en geç 2033 yılına kadar Avrupa’da sadece elektrikli otomobil üretecek.

Sadece 4 Adet Üretilecek Rolls-Royce Droptail Tanıtıldı

Törende Volkswagen markasının CEO’su Thomas Schäfer, Volkswagen’in elektromobilite konusundaki iddialı planlarına bağlı kaldığını doğruladı. Schäfer, “ID.7’nin piyasaya sürülmesi, markamızın elektrikli geleceğine giden yolda bir başka önemli kilometre taşıdır” dedi. “Grup ve marka olarak burada, teknolojiye ve yeni ürünlere büyük yatırım yapıyoruz.

Volkswagen ID.7'nin Üretimi Başladı!

Elektrikli Passat olarak da anılan yeni ID.7, 700 kilometreye varan menzil, gelişmiş güç-aktarma sistemleri, geniş iç mekan ve üst sınıf teknolojileriyle dikkat çekiyor.

ID.7, tamamen yeni, yüksek verimli güç-aktarma nesline sahip ilk MEB modeli. ID.7 lansman sırasında iki varyantta sunulması bekleniyor. Bunlardan ilki 77 kWh bataryaya sahip arkadan itişli ID.7 Pro 210 kW güç ve 615 km menzile sahip. Diğer seçenek ise 86 kWh bataryalı dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan 250 kW gücündeki ID.7 Pro S.

4961 mm uzunluğa sahip olan yeni ID.7, gelişmiş aerodinamik prensiplere göre tasarlandı. Tavanı coupe tarzında zarif bir şekilde arkaya doğru eğimli. Bu eğimli tavan çizgisi araç donanımına bağlı olarak yaklaşık 0,23 gibi etkileyici bir sürtünme katsayısı elde edilmesine katkıda bulunuyor.

2024 yılında Türkiye’ye gelmesi planlanan ID.7’nin fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak Almanya’daki müşteriler, nisan ayında tanıtılan elektrikli sedanı bu ay sipariş edebilecekler. Volkswagen ID.7’nin teslimatları yılın son çeyreğinde başlıyor.

Fabrika Çıkışlı Yenilenmiş İkinci El Arabalar

ALINTI KAYNAK: https://www.otomobilir.com/haber/volkswagen-id7nin-uretimi-basladi/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir