Avrupa’da Kamyon Şoförü Krizi: Otomobil Üreticileri Çalışanlarının Şoför Eğitimi Masraflarını Ödeyecek!

Avrupa'da Kamyon Şoförü Krizi: Otomobil Üreticileri Çalışanlarının Şoför Eğitimi Masraflarını Ödeyecek!

Avrupa’da Kamyon Şoförü Krizi: Çalışanların Şoförlük Eğitimi Masrafları Ödenecek!

Avrupa’nın çoğu kamyon şoförünün Ukrayna’dan gelmesi ve savaşın başlamasından bu yana müsait olmaması, COVID-19 salgınıyla başlayan ve üretimi yavaşlatan yarı iletken kıtlığıyla devam eden lojistik sıkıntıları derinleştiriyor.

Stellantis ve Renault, binlerce aracı bayilerden ve müşterilerden mahrum bırakan kamyon şoförü eksikliğini gidermek için kendi saflarına dönüyor. Fiat ve Peugeot otomobillerinin üreticisi Stellantis, işçileri direksiyon başına geçmeye ikna etmek için e-postalar gönderdi ve bazı fabrikalarına posterler yerleştirdi. Şirket Perşembe günü yaptığı açıklamada, çoğunluğu Fransa, İspanya ve İtalya’dan olmak üzere yaklaşık 140 personelin şimdiden kaydolduğunu duyurdu.

Avrupa'da Kamyon Şoförü Krizi: Otomobil Üreticileri Çalışanlarının Şoför Eğitimi Masraflarını Ödeyecek!

Stellantis, çalışanlarının gönüllü olarak iş değişimini kolaylaştırmak için şoförlük eğitimi masraflarını ödeyecek. Şirket sözcüsü, Stellantis iş değişimlerinin geçici veya kalıcı olabileceğini belirterek, sonunda fabrika işlerine dönmek isteyebilecek işçilerin yeniden entegre edileceğini de sözlerine ekledi. Otomobil üreticisinin ayrıca lojistik engellerle başa çıkmak için kendi kamyonlarını satın almayı düşündüğünü, ancak nihai bir karar verilmediğini söyledi.

Bu arada, Fransız üretici Renault’dan da benzer şekilde bir hamle geldi. Bazı çalışanlarını kamyon sürücüsü ehliyeti alabilmeleri için eğitmek için bir süreç başlatıyor.

Yeni ÖTV Düzenlemesiyle Hangi Otomobillerin Fiyatı Düşecek?

Kamyon şoförü sıkıntısı, geçen yılın sonlarında Stellantis’in doğu Fransa’daki Sochaux fabrikasında binlerce arabanın mahsur kalmasına neden oldu. Volkswagen benzer sorunlardan etkilendi ve Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi bitmiş araçlarını alıcılara gönderemez durumda kaldı.

Renault, 2022 yılı verilerini açıkladığı toplantıda lojistik sorunlarına da dikkat çekti.

ALINTI KAYNAK: https://www.otomobilir.com/haber/avrupada-kamyon-soforu-krizi/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir